Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Atea flyttar till Borlänge

/
  • Platschef Tomas Mörth och konsultchef Kristina Lind var några av förgrundsfigurerna i går när Atea bjöd in till en informations- och inspirationsdag med IT-infrastruktur i fokus på Galaxen.
  • Omkring 130 personer från hela länet, personal på olika IT- avdelningar och ett 20-tal utställare, deltog i företaget Ateas heldag med seminarier och föreläsningar.

Ett bättre geografisk läge, större och mer ändamålsenliga lokaler – det var avgörande faktorer när Atea beslutade att flytta verksamheten från Falun.
Från och med 1 januari är den nya adressen Tunagatan 1 i Borlänge.

Annons

– Vi har växt enormt de senaste åren och behövde större lokaler. Vi hittade ingen lämplig lokal i Falun, men däremot i Borlänge och här kommer vi dessutom närmare våra kunder och får ett geografiskt bättre läge, säger Tomas Mörth, platschef på Atea.

Atea är i dag är Sveriges ledande obundna leverantör av IT-infrastruktur. Företaget har kontor på 19 orter runt om i landet och på den nya adressen i Borlänge, i före detta skattekontorets lokaler, kommer drygt 60 personer att arbeta när renoveringen är klar.

– Vi har nyligen anställt två personer och behöver tio till. Vi ser gärna att kvinnor söker eftersom det är ett mansdominerat yrke, säger Tomas Mörth.

Han berättar att det inte är alldeles enkelt att rekrytera den arbetskraft som företaget behöver; specialister inom it-struktur.

– Vi har ett bra samarbete med Högskolan Dalarna som vi tror mycket på för framtiden. Dessutom har vi jobbat mycket med hemvändare och på det viset anställt 3-4 personer som tidigare bodde i Stockholm, säger Tomas Mörth.

Hans förklaring till den stadigt ökande efterfrågan på företagets tjänster är att utmaningarna för företagens IT-avdelningar ökar snabbt och i omfattning.

– Världen har blivit mer komplex och det är svårt för IT-avdelningarna att ha spetskompetens inom varje område, säger han.

I går stod Atea som värd för IT-arenan, som tidigare kallades Ateadagen, en årligt återkommande dag då företaget samlar alla som arbetar med IT och bjuder på erfarenhet och inspiration. Omkring 130 personer från IT-avdelningar på kommuner och landsting, privata och statliga bolag som till exempel Trafikverket deltog.

Tomas Mörth inledde seminariedelen med en uppmaning till deltagarna att se på dagen som ett träningsläger.

– Det finns väldigt mycket kompetens här inne i dag, ta vara på tillfället, prata med specialisterna, ställ dem mot väggen med kluriga frågor, det är det de vill, sade han.

Under dagen varvades seminarier och rundabordssamtal med en paneldebatt och utställningar där ett 20-tal leverantörer som HP, Microsoft och Apple visade de senaste produkterna och lösningarna.

En av föredragshållarna, IT-arkitekten Svante Drugge, Atea, Umeå, konstaterade att effektiv infrastruktur i dag bland annat handlar om att ha rätt produkter och smarta lösningar.

– Det är lite som när man bygger ett hus. Det gäller att förstå, lyssna och skissa, analysera behovet och försöka se vilka utmaningar som väntar i framtiden, sade han.

Annons
Annons
Annons