Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systembolaget väljer ICA i Idre?

/
  • ICA Idrebua bygger ut och den gamla banklokalen blir en del av det nya köpcentret där systembolaget nu är intresserade av att flytta in.

Systembolagets etableringsansvarige har varit i Idre och enligt uppgift talar det mesta för att det blir en etablering vid ICA, som bygger ut med 500 kvadratmeter, samt utnyttjar gamla banklokalen för en del av Systembolagets behov.
– Vi har fått beskedet att Systembolaget har valt vårt alternativ, säger Mikael Dahlström, som driver ICA Idrebua.

Annons

ICA-fastigheten är privat, men ägarna är nu överens om att bygga om och till på den stora affärslokalen.

Tanken är att bygga in den gröna fyrkant som finns framför ICA och den vinkel där banklokalen funnits.

Enligt uppgift blir de gamla banklokalerna nu lager och personalutrymmen, medan själva butiksdelen kommer att inrymmas i den planerade tillbyggnaden. Där ska också Fastighetsbyrån få sina nya lokaler.

Systembolagets lokalbehov handlar om totalt 450 kvadratmeter.

– Jag har fått ett positivt besked och hoppas nu att byggnationerna kan dra igång inom kort, säger Mikael Dahlström.

Den utökade affärslokalen har godkänts i planarbetet, nu återstår det att söka bygglov och börja bygga. Tanken är att allt ska vara klart till nästa påsk.

Idag har systembolaget utlämning i Konsum och länge fanns det en tro att det var dit eller till ett nybygge på Prästjolet som Systembolaget skulle söka sig.

– Blir etableringen vid ICA av, så blir det tufft för oss att klara konkurrensen, säger Mattias Svensson som är föreningschef för Konsum Norra Dalarna.

KF fastigheter har också begärt att få köpa Prästjolet om det skulle bli aktuellt med att bygga nytt för Systembolaget, men efter veckans besök verkar det som om det blir ICA som får den nya systembutiken som granne.

Från KF fastigheter finns det inga kommentarer.

– Vi avvaktar tills vi fått ett slutligt besked från Systembolaget, säger Jan Lindgren som är chef för kommunikation på KF fastigheter.

Systembolagets presschef Lennart Agrén betonar att det inte finns några beslut tagna och att Systembolaget jobbar med flera alternativ.

– Vår ambition är att så snart som möjligt kunna ta ett beslut, men innan det finns ett underskrivet avtal är inget klart, säger Lennart Agrén.

Annons
Annons
Annons