Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Stoppa slöseriet i landstinget"

/
  • Avskaffa landstinget. Låt pengarna gå till vården i stället för skatteplanering, höga löner och pensionsavtal, säger Rosemarie Lantzsch i Älvdalen och hoppas nu att Dalarnas befolkning ställer upp och hjälper henne.
  • Tillsammans blir vi starka och kan stoppa slöseriet med pengar som borde gå till vården direkt, säger Rosemarie Lantzsch.
  • Låt oss göra uppror mot slöseriet, säger Rosemarie Lantzsch.

– Låt oss gå samman och avskaffa landstinget. Våra skattepengar ska gå till vården. Inte till skatteplanering och höga löner till tjänstemän och politiker.
Rosemarie Lantzsch manar nu till uppror mot det slöseri hon anser att det är att över huvud taget ha ett landsting.

Annons

Rosemarie Lantzsch i Älvdalen är pensionerad företagare. På slutet av 90-talet stod hon högst på barrikaderna i protesterna mot att höga kommuntjänstemän skodde sig och de sämst betalda fick en nästan skrattretande låg lönehöjning.

– När jag kom till Sverige på 60-talet blev jag kvar för att jag tyckte att det var så bra att alla behandlades lika. Men nu finns ingen jämlikhet i vården längre. Har man pengar kan man köpa sig bra vård, som vanliga människor inte kan få.

Detta och alla turer i landstingsvärlden på senaste tiden har fått Rosemarie Lantzsch att kliva upp på barrikaderna igen.

Hon menar att landstinget använder skattepengar till höga löner och dyra pensionsavtal med tjänstemän och politiker.

– Förra året höjde de skatten med 50 öre. Nu fattas det åter 190 miljoner kronor, som ska sparas in bland annat genom att ambulanspersonalen får längre arbetstider för samma lön och servicen till de sjuka ska minska, säger hon.

– Samtidigt läser vi att de använt 230 miljoner av våra skattepengar till skatteplanering med tåg via USA. De 230 miljonerna kunde ha gått till vården i stället. Och likaså den skatt som man smet undan genom detta avtal. Nu kan de också drabbas av ytterligare en smäll på 60 miljoner kronor, säger Rosemarie Lantzsch upprört.

– Och så det här med att Praktikertjänst inte får fortsätta sköta vårdcentralen i Älvdalen så bra som man gjort under många år.

– Nej, vården ska skötas av vårdpersonal utan inblandning från landstinget, som måste avskaffas, eftersom det har spelat ut sin roll, säger hon.

– I Dalarna har vi en tradition av uppror. Låt oss nu se till att det blir ett uppror mot landstingets slöseri och att pengarna går till vården i stället.

– Jag hoppas att den snöboll jag nu kastat ska växa till en stor lavin, säger Rosemarie Lantzsch.

– Men för det behöver jag hjälp. Jag har fått kontakt med några personer runt om i Dalarna och tillsammans ska vi organisera upproret.

– Vi behöver också hjälp av yngre som kan hjälpa oss att marknadsföra oss via Internet, där man i dag har möjlighet att sprida sina budskap till en bred allmänhet, även om man inte har pengar.

– Låt oss gå samman och protestera. Tillsammans kan vi förändra och påverka landstinget och regeringen, säger hon och knyter näven symboliskt och uppmanande.

Annons
Annons
Annons