Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiber i Idre

I Idre har det gått trögt med intresset för att börja dra fiber till olika fastigheter men finns en arbetsgrupp igång i Idre.
– Vi behöver samla runt 100 intresserade för att kunna gå vidare, berättar Herbert Halvarsson i arbetsgruppen Idrefiber.

Annons

I Särna, Flötningen och Gröveldalen har arbetet med att skapa fiberlösningar kommit betydligt längre, medan det varit trögt i Idre. Nu har dock intresset börjat ta fart även i Idre och den 11 februari bjuder Idrefiber in till ett möte i kulturhuset för att kunna jobba vidare för att erbjuda de som önskar fiber till hela byn.

– Vi hoppas kunna erbjuda fiber i hela byn, liksom till Sunnanåt och Västanåt upp till Höstsätern, säger Herbert Halvarsson.

Tanken är att dra ett lokalt fibernät i byn så alla som önskar kan få tillgång till det i de egna fastigheterna. Med gemensamma resurser och statliga bidrag är förhoppningen kunna få till en fiberlösning som svarar mot dagens och morgondagens behov. Den skulle även kunna inkludera det lokala TV-nätet i Idre,

– Vi har just börjat, men ser det här som värdefullt nu när möjligheten finns att skapa det här tillsammans, säger Herbert Havarsson.

Annons
Annons
Annons