Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buskörning med bil i slalombacken

/
  • Anläggningspersonalen Göran Nordigårds till vänster och Nils-Erik Hedback visar bilspåren efter nattens buskörning i slalombacken på Byråsen.

Någon gång mellan onsdag och torsdag skedde buskörning med en bil i slalombacken på Byråsen i Malung. Tilltaget upptäcktes på torsdagsmorgonen då personalen kom på plats.

Annons

– Det känns tragiskt om någon har så litet att sysselsätta sig med så att man måste förstöra skidbacken med bilkörning. Synd att underlaget höll så pass bra, det hade varit intressant att se om bilen hade fastnat i backen, och vem det var, säger pistmaskinsföraren Göran Nordigårds som sköter backen på Byråsen.

Spåren visar att en bil gjort flera vändor uppför och nerför slalombacken.

Den har tagit fart nerifrån parkeringen, rundat serveringsbyggnaden med ställ och dragit iväg uppför backen. Det har blivit djupa spår i den nypistade backen.

Underlaget har varit så pass fast att det hållit för bilen, men spåren har blivit decimeterdjupa och för personalen i anläggningen var det bara att börja om med prepareringen.

– Speciellt tråkigt är det att backen var i perfekt skick inför tävlingar, som ska hållas till helgen. Nu är det bara att börja om och hoppas att underlaget hinner frysa ihop igen till tävlingarna, säger Nordigårds.

Vem som är skyldig till buskörningen i backen har man ingen aning om:

– Men det hade inte gått med vilken bil som helst. Förmodligen är det en fyrhjulsdriven bil med litet vassare motor som kunna ta sig uppför backen.

Annons
Annons
Annons