Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Annons

Stora skulder efter konkurs

I augusti försattes en Borlängebo i 60-årsåldern med enskild firma i konkurs efter ansökan från ett kakelföretag i Partielle.
Skulderna i företaget uppgick då till över fem miljoner kronor.
Nu har ytterligare företag anmält att de har fordringar på Borlängebon. Det totala skuldbeloppet uppgår därför till över sex miljoner kronor

Konkursförvaltaren konstaterar i en skrivelse till Falu tingsrätt att det finns anledning att misstänka skatte- och bokförningsbrott och en brottsanmälan har därför gjorts.

Borlängebon har bland annat drivit restaurangverksamhet på västkusten och det är förmodligen där en del av skulderna har uppkommit.

Det var en kakelfirma som ansökte om att Borlängebon skulle försättas i konkurs sedan han inte betalat material i form av kakel och klinker till ett värde av 107 000 kronor. Enligt konkursförvaltaren är det inte osannolikt att kakelfirmans fordran avser leveranser i samband med en ombyggnad som skedde av den lokal där Borlängebon drev en restaurangverksamhet.

Konkursförvaltaren konstaterar slutligen att skulderna i bouppteckningen sträcker sig över flera år bakåt i tiden och att det kan antas att Borlängebon varit på obestånd en längre tid

Annons

Läs mer i appen

Superlokalt. Superenkelt. Ladda ned vår app nu och kom ännu närmare dina nyheter

Ladda ned
Annons
Annons