Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till alla som behöver på lika villkor

Annons

Nästan dagligen så kan man läsa att nu ska det "skäras ner" igen. Vi som är handikappade, rörelsehindrade, är en av många utsatta grupper som tydligt märker av detta. Långa väntetider till vården gör att många inte kan arbeta utan måste vara sjukskrivna under längre period än nödvändigt.

Vi vill att vården ska vara till för alla, att landstinget Dalarna och kommunerna, ska ta till sig av all kritik. Det måste finnas andra sätt att spara än på det som är en rättighet för alla, en fungerande sjukvård och en bra hemtjänst.

Vi kan oftast inte anlita andra landsting, eftersom det innebär långa resor.

Vi är en grupp i samhället som märker av att det har blivit en stor försämring av vård och omsorg. Vi förstår att det kostar en del att kunna ha kompetenta läkare och sköterskor. Men vad blir kostnaden när vi får vänta med behandlingar och operationer? Patienten ska ha rätt till vård i rätt tid. Lyssna till oss det är vi, rörelsehindrade, sjuka, handikappade som får slåss och kämpa för att kunna ta del av allt i samhället.

Vi kräver att patienterna ska mötas med respekt och omtanke och vara delaktiga i vården. Vården ska bygga på säkerhet och hög medicinsk kompetens. Sjukvård och hemtjänst ska finnas till för alla som behöver på lika villkor.

BIRGITTA VESTERLUND

Annons
Annons