Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppar av Igrenes styrelse

Rolf Zimmergren lämnar Igrenes styrelse i protest mot A-aktieägarna som bestämmer i Igrene och inte respekterar B-aktieägarna som står för finansieringen av det stora djupgasprospekteringen runt Siljansringen.

Annons

Rolf Zimmergren blev invald i Igrenes bolagsstyrelse i november i fjol som representant "göreborgarna", en grupp investerare med röstsvaga B-aktier:

– Det är de som gjorde det möjligt att driva Igrene vidare. Innan jag accepterade styrelseposten gjorde jag en research och det såg bra ut. Men bilden från insidan visade sig vara en helt annan. Jag har uppmärksammat en rad formella brister som helt enkelt inte får finnas i en bolagsstyrelse.

– När man har en uppdelning i röststarka A-aktier och finansiärer med röstsvaga B-aktier är det ännu mer viktigt att den information som ges måste vara sanningsenlig och inte förespegla mer än vad man kan hålla. Speciellt viktigt är det i Igrene att den information som ges är vetenskapligt korrekt med tanke på historien med Dala Djupgas som många ute i stugorna förlorade pengar på.

– Jag har krävt en utomstående granskare för att komma tillrätta med bristerna, säger Rolf Zimmergren som säger att strulet med att registrera nyemissionen, som nu senarelägger bolagsstämman, på rätt sätt hos bolagsverket bara var ett exempel på misskötsel i Igrene.

– Mitt förtroende för de i styrelsen med A-aktier är borta men övriga styrelsen är mycket kompetent, säger Zimmergren, vd i Acticut och med 25 års bankerfarenhet.

– Jag blev förd bakom ljuset av A-akieägarna. Jag dagtingar inte med mitt samvete. En bolagsstyrelse måste följa etiska och moraliska normer även om de inte är nedtecknade. I en styrelse är man opersonligt ansvarig och när jag inte tror på det jag sett lämnar jag Igrenes styrelse, säger Rolf Zimmergren som dock poängterar att det inte är något fel på Igrenes affärside och djupgasteori.

Annons
Annons
Annons