Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis läsning i Borlänge?

Annons

- Vi kommenterar aldrig i förväg vilka planer vi har. Vi vill fortsätta att expandera i Sverige och kommer att söka utgivningstillstånd på ett antal orter, men sedan är det alltid upp till styrelsen, säger han.

Riksupplagan av Metro distribueras i dag till 18 svenska städer. Den senaste utgåvan startade i Skövde. De rykten som nu går om ytterligare ett 30-tal etableringsorter kan till slut både bli fler och färre.

- Ja, det är riktigt och det kan också bli något helt annat som vi satsar på. Vi gör alltid marknads- och distributionsundersökningar när vi tittar på expansionsmöjligheter, säger Martin Gellerstedt.

På frågan om det kan bli aktuellt med editionering av riksupplagan svarar han:

- Ingenting hindrar oss att göra det, men vi har inga sådana planer.

Metros riksupplaga når 186 000 läsare enligt färska räckviddssiffror från Orvesto. Tidningen distribueras i anslutning till städernas kollektivtrafik, tåg och bussar, och finns också på vissa arbetsplatser, sjukhus och bibliotek. I köpcentra finns tidningen i fasta tidningsställ.

Lena Tysk på Borlänge Energi bekräftar att Metro hört av sig till kommunen.

- Det kom ett brev i tisdags. De är intresserade av ställa ut tidningsställ, men någon formell ansökan var det inte. De skriver bara att de ska återkomma med en förfrågan inom en snar framtid.

CLAES HUSÁHR

Annons
Annons