Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full gas i backen med actiontjejer

/
  • Marica Renheim från Lima hoppar med skoter över Jennie-Lee Hermanssons rallybil.
  • Actiontjejerna som var med på filminspelningen är Erika Kolbert från Mora, Marica Renheim från Lima, Jennie-Lee Hermansson från Vansbro och Emelie Dahl från Ekerö.
  • Initiativtagaren Elin Holst Granlund driver klädmärket by Holst.
  • Jennie-Lee Hermansson planerar redan en uppföljare till filmen.
  • Rallyföraren Jennie-Lee Hermansson har varit med och planerat filminspelningen under ett år.

Däckspåren i snön vittnar om annorlunda åkning på Bjursås skicenter.
Rallybil, skoter, cross och snowboard samsades i backen under gårdagens filminspelning.
– Vi lyfta fram dessa actionsportstjärnor, säger initiativtagare Elin Holst Granlund från Falun.

Annons

15-åriga Emelie Dahl gasar ordentligt och crossen ligger nästan platt när hon svänger så att snön sprutar åt alla håll.

– Man måste vara lite galen för att köra cross. Jag är ganska ovan att åka på snö. Det är svajigt men väldigt roligt, säger hon.

Trots att Emelie Dahl är så ung har hon många års erfarenhet. Hon var inte mer än fyra år när intresset började. Hennes förebild är den döve motorcrosstjärnan Ashley Fiolek från USA.

– Det är bra att ha någon att se upp till. Det är roligt om jag kan vara en förebild för crosstjejer. Jag hoppas att fler ska börja åka, då blir det större konkurrens på tävlingarna, säger hon.

Att skapa förebilder för unga tjejer är anledningen till att Elin Holst Granlund och Jennie-Lee Hermansson skapade filmprojektet.

– I går när vi filmade var den en flicka i publiken som sa till sin mamma att det här är hennes största dröm, det kändes fantastiskt. Vi vill få fler tjejer att intressera sig för actionsporter. Trots att det är väldigt mansdominerat söker allt fler tjejer sig till den här livsstilen, säger Elin Holst Granlund.

Filmen ska presenteras under Clash of Nations i Bjursås 28-29 mars. Men rallyföraren Jennie-Lee Hermansson från Vansbro hoppas att projektet ska leda till ett fortsatt samarbete.

– Vi har fått en bra kontakt och jag har lärt mig massor om de andra sporterna. Jag tror att vi kommer hålla kontakten och hitta nya sätt att föra actionsporterna framåt, säger hon.

Annons
Annons
Annons