Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erkänd Dalatidning säljs

Annons

Visma köper mer än halva verksamheten av Allego AB i Falun, bland annat den hos svenska inköpschefer mest ansedda tidningen Anbudsjournalen.

27 anställda i Falun följer med över till Visma.

Visma slutförde köpet i tisdags och under onsdagen tog Visma över Allego AB och Allego Upphandling AB.

- Vi hade fyra företag i Allego och säljer två av dem, säger Alegos delägare Claes Aldurén och förklarar försäljningen med att man inte har muskler att investera i IT-tjänster när man har växande konkurrenter som Visma och Eniro.

- Det hade krävts mycket riskkapital för att kunna fortsätta att leverera goda tjänster. Vi bedömer att Visma som ägare är till nytta för våra kunder och kan utveckla segmentet.

I försäljningen ingår den mycket ansedda tidningen Anbudsjournalen, vars redaktör Stefan Elg nu lämnar Anbudsjournalen och fortsätter som ägare tillsammans med Aldurén i det som blir kvar av Allego.

De tre ägarna bakom Allego har drivit fyra företag med tillsammans 37 anställda och en omsättning på 42 miljoner. De två verksamheter som fortsätter i gamla Allego är utbildningsdelen för offentlig upphandling och konsultdelen där Allego säljer upphandlingstjänst till upphandlande myndigheter.

- Just konsultdelen har på kort tid gått från fyra till tio personer och kommer att expandera. Vi håller på att rekrytera och har i dag konsultkontor i Falun, Stockholm och Norrköping, berättar Aldurén.

Visma integrerar verksamheten i Vismagruppen som därmed kan erbjuda elektronisk hantering av hela affärsprocessen i offentlig verksamhet - från upphandling och inköp till beställning och betalning.

- Med förvärvet av Allego får vi förutsättningar att leda utvecklingen av effektiva internetlösningar för offentlig upphandling, säger Visma vd, Daniel de Sousa

Allego etablerades 1994, i samband med att Lagen om offentlig upphandling (LOU) infördes i Sverige och är i dag en av marknadens stora aktörer på området. Den sålda delen av Allegos verksamhet omsätter drygt 25 miljoner kronor.

Annons
Annons
Annons