Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalarna i turism-toppen

/

Få slår Dalarna när det kommer till turism.
Rekordmånga turismföretag registrerades i länet förra året.

Annons

Hela turismen i Sverige satte rekord i omsättning 2012. 276 miljarder drog turismen in ifjol och många nya företag skapades.

Dalarna är en av de starkare regionerna i landet när det kommer till turism och placerar sig på en fjärdeplats med 46 stycken nystartade turismföretag.

I den matchen är det bara storstadsregionerna hamnar före. Sätter man däremot de 46 företagen i relation till antalet invånare i länet hamnar Dalarna 25 procent över riksgenomsnittet.

Den siffran kan jämföras med Gävleborgs- och Värmlands län som jämförs i samma grupp. De hamnar på minus 24 respektive minus 12 under riksgenomsnittet i antal nystartade turismföretag.

Trots minusresultaten för Gävleborg och Värmland ökade antalet företag med 13 procent i regionen vilket är klart bättre än genomsnittet.

Siffrorna är framtagna av RTS, Rese- och Turistnäringen i Sverige som också har gjort enkätundersökningar om framtidstron i företagen.

I regionen dit Dalarna hör tillsammans med Värmland och Gävleborg säger 24 procent av de tillfrågade företagen att de planerar att nyanställa personal de kommande tolv månaderna. Det är bland de högsta andelarna i landet.

Annons
Annons