Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-årsjubileum för barncancergala

/
  • Kalle Moraeus gästar galan, det gör även Patrik Isaksson och artisten Sahlene.
  • Högfjällshotellets vd Thommy Backner är initiativtagare till Barncancergalan som arrangeras för 20:e gången och hittills har samlat in närmare tio miljoner kronor till förmån för cancersjuka barn.

I år firar Thommy Backner 20-årsjubileum med Barncancergalan på Högfjällshotellet. Mellan 8–10 miljoner kronor har den här galan genom åren samlat in till förmån för cancerdrabbade barn och deras familjer.

Annons

– I år blir det ett riktigt bra resultat. Vi har fått många sponsorer, generösa bidrag från företag och fina saker som vi kan auktionera ut i samband med galamiddagen, säger initiativtagaren Thommy Backner.

På fredag kväll är det dags för årets välgörenhetsgala med middag, underhållning, auktion och som en av kvällens höjdpunkter, dragning på billotteriet där en vinnare får en sprillans ny Volvo. Fortfarande finns det platser kvar till galan.

Och vinner man nu inte en bil så kan man i alla fall få njuta av kvällens artister med Kalle Moraeus i spetsen tillsammans med sitt band Hej Kalle samt gästartisterna Sahlene och Patrik Isaksson.

Barncancergalan är ett initiativ av hotellets VD Thommy Backner och den arrangeras i samarbete med Sälens IF och Malung-Sälens Rotary.

– Min tanke att ordna en välgörenhetsgala väcktes då jag såg hur hårt sjukdomen drabbade barnfamiljer. Jag ville göra något för att göra det lättare för, och stötta dem, i en svår tid, säger Backner.

Närmare en halv miljon kronor om året har Barncancergalan i Sälen gett i överskott. Pengarna har gått till barncancerföreningarna i Gävle-Dala och Uppsala

För pengarna köptes bland annat lägenheter där sjuka barns anhöriga kunde vistas nära sjukhuset i samband med behandlingarna.

– Sedan behandlingarna blivit bättre och kortare har dessa lägenheter sålts. I stället har vi fyra lägenheter i Sälenfjällen dit familjer med cancerdrabbade barn kan få komma på gratis rekreation och rehabilitering, berättar Thommy Backner.

Annons
Annons
Annons